Guide: Få det mest optimale ud af dine højtalere

By | juni 13, 2020

I de fleste danske hjem kan du finde minimum én højtaler, og mange danskere gør brug af disse dagligt. Men vidste du godt, at dine højtalere spiller bedre, hvis de er placeret rigtigt? Du kan faktisk få meget mere ud af dine højtalere, ved at ændre på et par ting, som enten er helt gratis eller ikke koster ret mange penge.


Hvis du endnu ikke har en højtaler, eller du ønsker at skifte den gamle ud, kan du låne penge her, så du kan få lige den højtaler, du ønsker.


Tips og tricks

  • Sådan skal de sættes op: Det er forskelligt fra højtaler til højtaler, hvordan du skal sætte dem op. Det kan du læse mere om i den manual, som følger med. Det handler nemlig om, at du placerer højtalerne i ’lyttehøjde’ – altså på niveau med hvor dine ører er placeret, når du skal lytte til lydene, som højtalerne sender ud. Hvis du eksempelvis har din højtaler i stuen, og den er koblet til at udsende lyden fra fjernsynet, så bør den være i samme højde, som dine ører er, når du sidder i sofaen.

Det gælder også om at finde en tilpas afstand og vinkel til vægge, møbler og andre genstande, som kan påvirke lyden. Specielt vinklingen har stor indflydelse på lyden. Der findes ikke noget facit, når det kommer til vinkling og afstande, men her må du prøve dig frem.

  • Spil højtalerne til: Hvis du er glad for dine nye højtalere, så burde dette punkt ikke være noget problem for dig. Her handler det bare om, at du lader alle dyne favoritsange spille derud af, og som tiden går, vil du begynde at kunne høre forbedringer af lyden. Forestil dig, at det er ligesom et par nye sko, som lige skal gåes til.