Naturlige midler mod søvnløshed

By | juli 20, 2022

At få nok søvn er lige så vigtigt som en sund kost. En normal voksen har brug for mellem syv og otte timers søvn hver nat. Mangel på søvn har været forbundet med diabetes, hjertesygdomme, hypertension, humørsvingninger og fedme. Korrekt søvn er afgørende for kroppens stofskifte og afgiftningsprocesser. Ifølge Dr. Fuhrman er mangel på søvn forbundet med en øget risiko for kroniske sygdomme, herunder diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Korrekt søvn kan opnås ved at forbedre kosten og behandle søvnforstyrrelser som søvnapnø.

Ud over at forbedre dit generelle helbred kan det at få ordentlig søvn hjælpe med at styrke dit immunsystem. Den menneskelige krop kan producere flere antistoffer, når den er udhvilet. At få en hel nats søvn forbedrer dit immunsystems reaktion på vacciner. Det betyder, at vacciner vil være mere effektive i kroppen. Forskning viser også, at få nok søvn øger kroppens immunrespons på disse skud. Så hvis du har problemer med at sove, så prøv at bruge nogle naturlige midler mod søvnløshed.

Forskning har vist, at det at få nok søvn kan reducere intensiteten og hyppigheden af smerte. Faktisk anbefales det at sove i syv til otte timer om natten til personer, der lider af kroniske smerter, uanset årsagen – sleepzone.dk. Rigelig søvn kan også øge humøret og mindske risikoen for ulykke eller skade. Undersøgelser har forbundet mangel på søvn med større katastrofer, men mindre skader i køkkenet er mere tilbøjelige til at opstå, når de er overtræt. Korrekt søvn forbedrer også problemløsningsevner og hukommelse.

Endelig er det vigtigt at undgå koffein, alkohol og andre stimulanser, før du går i seng. Undgå at tage lur efter klokken tre og i højst 20 minutter. Derudover skal du undgå koffein og alkohol og undgå motion to til tre timer før sengetid. Den søvn, du får, afhænger af, hvordan du håndterer stress. Derudover kan søvnmangel føre til søvnløshed. Hvis din søvn forstyrres af disse faktorer, kan du konsultere en søvnspecialist for at hjælpe dig med at håndtere problemet.

For at opnå en afslappende nats søvn er det vigtigt at indstille en regelmæssig sengetid og sørge for, at rummet er så mørkt som muligt. Mål at undgå stærkt lys i soveværelset, som vil vække hjernen og gøre det sværere at falde i søvn. Endelig skal du undgå elektroniske enheder som mobiltelefoner og computere og bruge penge på behageligt sengetøj. Og hvis du stadig ikke er i stand til at sove overhovedet, kan du altid tage sovepiller!

Som med ethvert andet aspekt af dit liv er søvnhygiejne afgørende for dit helbred. Korrekt søvnhygiejne er den vigtigste del af god søvnhygiejne. Det gør det meget lettere at falde i søvn og forblive i søvn, og det er en nødvendig komponent i fysisk og mentalt velvære. Faktisk kan god søvnhygiejne forhindre eller endda helbrede nogle søvnforstyrrelser. Søvnløshed er en tilstand, hvor folk har svært ved at falde og forblive i søvn over tre måneder. Hvis søvnforstyrrelserne er kroniske, skal du søge lægehjælp.